Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort manfall i rally-SM

Manfallet blev stort i South Swedish Rally. Till de drabbade hörde Robin Friberg, Ludvika, som tvingades bryta redan på den första sträckan.
Han startade dock om den andra dagen.
– Det var för att få mil i kroppen.

Annons

Han hade förstås inget med utgången av klassen, otrimmat fyrhjulsdrivet, att göra. Då han fick ett stort tidstillägg. Han kom sjua och sist av de bilar som fullföljde. Halva fältet i klassen bröt rallyt.

– Det gick bättre och bättre efter en seg början. Jag tog två sträcksegrar och är nöjd då jag hittade ett bra tempo.

Annars var starten inte så rolig i fredags. Sju kilometer in på den första sträckan kom han utanför vägen med vänster framhjul och slog av det.

– Det var ett tufft rally. Det var stenigt över allt. Utom på vägen. Kom man bara lite utanför den så small det.

Patrik Johansson, Wäxjö, vann klassen och blev totaltrea i rallyt som vanns av mats Jonsson, Forshaga, som tog sin nionde seger i rallyt sedan den första 1983.

Robin fribergs klubbkompis Thomas Thunström styrde rätt genom alla 16 specialsträckorna och slutade trea i klassen. Totalt var han sexa i rallyt.

Mats Oskarsson, Malung, körde till sig en sjätteplats i otrimmat 2 wd.