Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse i Lima för skogsdag

Närmare 150 intresserade hade mött upp vid Industrihuset i Bu där Mellanskog arrangerade en skogskväll med utställningar, information och tävlingar.

Kvällens clou var kanske de nygräddade kolbullarna som Johnny Thuresson och hans medhjälpare stekte över öppen eld. Där ringlade kön en stor del av kvällen.

För de yngsta besökarna var det skojigare med den simulatortävling som Skogsbruksskolan vid Älvdalens utbildningscentrum anordnade.

Där kunde man prova sin skicklighet i att manövrera skördare och skotare med hjälp av spakar och knappar framför en bildskärm. Den som till sist stod som vinnare i tävlingen var Anders Westling.

Anders Öberg informerade om Skogsbruksskolan i Älvdalen.

Börje Eriksson, Mellanskog, gav råd och instruktioner om aptering.

Johan B Lisra hade svamputställning och berättade om hur man skiljer på ätliga och oätliga svampar, innan det är för sent.

Ola Josefsson, Handelsbanken, informerade om skogskonton och möjligheten att belåna skogsfastigheter.

Håkan Johansson informerade om aktuella frågor inom LRF, Lantbrukarnas riksförbund.

Mellanskogs konsulent Anders Westerlund redogjorde för marknadsläget i skogen, och underströk vikten av att sköta sin skog även i tider då marknaden sviktar. Det kommer bättre tider.

En tipspromenad med företrädesvis natur- och skogsfrågor och fina vinster toppades av i tur och ordning Sven-Erik Hansson, Per Johansson och Börje Eriksson.

.