Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för Ludvika Stadslopp

I årets absolut ljusaste tid arrangeras Ludvika Stadslopp. Intresset för loppet är stort och säkerligen kommer över 1 000 löpare att vara i farten nu på lördag den 18 juni.

Annons

– Just nu har vi cirka 700 anmälda i vuxenklasserna och inräknat deltagarna i barnklasserna hoppas jag att vi når upp i ungefär samma antal som i fjol då vi hade nästan 1 200 deltagare, säger Håkan Jansson i arrangerande Ludvika FFI.

De vuxna, från 15 år och uppåt, startar som vanligt på Skolgatan vid Folkets hus och springer, lunkar eller promenerar sex eller tio kilometer. Innan start finns möjlighet att delta i ett uppvärmningspass som föreningen Ludvika Gymmix ansvarar för.

– Starten är i år framflyttad till klockan 15.00. Samtidigt går starten för halvmaran som utgår från Sunnansjö. Löparna i halvmaran springer 21 kilometer plus 97,5 meter. Sedan går alla i mål i Kyrkparken vid Stadshuset och förmodligen når de första målet efter cirka 20 minuter och de sista efter ungefär tre timmar, säger Håkan Jansson.

För barnen börjar löpandet klockan 11.00 och här mäter sträckorna 500 meter, en kilometer, två kilometer samt, vilket är nytt för i år, tre kilometer.

– De tre bästa herr- respektive damlöparna i tiokilometersklassen och halvmaran får kontantpriser på 1 500, 1 000 och 500 kronor. För deltagarna tiokilometersloppet har vi också ett bergspris i form av presentkort till den man och kvinna som kommer först till Lyviksberget, upplyser Jansson.

Priser väntar också de tre första i varje klass i Lilla Stadsloppet över tre kilometer liksom de tre bästa i varje klass i loppet över sex kilometer och de fem första lagen i respektive klass. Lagtävlingen avser loppet över sex kilometer och varje lag ska ha tre löpare i dam-, herr- eller mixad klass.

Till detta ska läggas att priser som sponsorer skänkt kommer att lottas ut bland samtliga vuxna deltagare. Här ingår bland annat tre priser på presentkort om vardera 2 000 kronor. Och, inte att förglömma, samtliga som fullföljer sina lopp föräras med medalj.

– Anmälningsavgiften är 50 till 120 kronor i barnklasserna och 300 till 450 kronor i vuxenklasserna och man kan anmäla sig fram till start, understryker Håkan Jansson.

Efter banorna kommer det att spelas inspelad musik och finnas vätskekontroller och i Kyrkparken presenterar sponsorer sina utbud. En speciell grej som Håkan Jansson vill framhålla är den underhållning som kommer att serveras i närheten av restaurang Piren.

– Där spelar Ludvika Musikkår mellan klockan 15.15 och 16.00. De blir trevligt och roligt, musikkåren gör ju annars inte så många framträdanden under året.

Slutligen kan nämnas att du kan följa Ludvika Stadslopp på dt.se. DT sänder TV direkt från starten av vuxenloppen och från målgången.