Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Störst av allt är kärleken

Annons

Knappast något begrepp har så många olika betydelser som begreppet kärlek. Inom den kristna kyrkan, som har Bibeln som urkund, är kärlek ett dominerande tema.

1 Kor.13 ger en beskrivning över kärlekens egenskaper och funktion.

Kärleken är tålmodig och god, den är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner ingen glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

Kärlekens väg är en framkomlig väg i alla länder, i alla tider. Kärleksfulla attityder ökar tillfredställelsen med livet.

Därför kan man med fog säga, att en kärleksrevolution, som har sin grund i det bibliska kärleksbegreppet, skulle vara ett lyft för Sverige. Kärleken övervinner hatet. Detta är lika säkert som att ljuset har makt över mörkret.

Någon har myntat uttrycket; Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus. Låt det vara en kärlekens låga.

David Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare