Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger mot Ryssland

Annons

Sveriges innebandydamer fortsätter att ösa in mål under VM i Danmark. På tisdagen blev det hela 16_1 i gruppspelsmatchen mot Ryssland. Hermine Dahlerus gjorde fyra mål, Maria Sahlin och Emelie Lindström tre vardera. Efter att Dahlerus och Sahlin gjort två mål på sju sekunder i slutet av första perioden, och tagit Sverige från 1_0 till 3_0, var den eventuella spänningen borta.

"Jag var riktigt spelsugen. Det spritter faktiskt i benen som när man var liten. Jag trivs också väldigt bra i min femma", säger fyramålsskytten Dahlerus i ett pressmeddelande.

Balrogveteranen Dahlerus har nu gjort nio poäng under VM-turneringen och totalt över 100 i landslaget. Karolina Widar toppar hela VM:s poängliga med elva poäng under de tre inledande matcherna, som har gett Sverige den förkrossande målskillnaden 45_4.

Det lär dock bli betydligt tuffare i gruppfinalen mot Finland på onsdagen.

"Vi vill förstås vinna gruppen. Det ger oss en sen semifinal på fredag och det passar oss bra. Håller vi bara ordning och reda på våra egna roller är jag inte orolig", säger svenske förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

TT

Mer läsning

Annons