Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Norrköping

Annons

IFK Norrköping ångar på i superettan. I toppmötet hemma mot Gif Sundsvall blev det storseger med 5_0 efter stor uppvisning av lagets islänningar, som fick en liten revansch för nationens förnedring mot Sverige i EM-kvalet.

Varken Gardar Gunnlaugsson eller Stefan Thordarson var uttagna i det isländska landslag som i onsdags förlorade mot Sverige med 5_0. Kanske hade de behövts, för hos serieledarna IFK Norrköping imponerar de båda stort. När Norrköping på torsdagskvällen gjorde processen kort med gästande Sundsvall svarade islänningarna för fyra av lagets fem mål.

Gunnlaugsson slog till tre gånger om, varav två gånger på straff, och gick därmed upp i ledning av skytteligan. Anfallskollegan Thordarson gjorde sitt andra mål för säsongen när han strax innan halvtidsvilan slog in den så viktiga 2_0-målet.

Inom loppet av tio minuter i den andra halvleken gjorde sedan Gardar Gunnlaugsson sitt andra och tredje mål för kvällen innan Daniel Bamberg fastställde slutresultatet till 5_0. Norrköping utökade därmed serieledningen till sju poäng och är alltjämt obesegrade efter nio omgångar. Men än så länge vågar tränaren Mats Jingblad inte ta ut någonting i förskott.

TT

Mer läsning

Annons