Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsatsning planeras på marina

Ludvika Motorbåtsklubb har för kommunen presenterat sina planer för att utveckla hamnen vid Väsmanstranden: Projekt Marina 2015.
Går allt som tänkt blir det förutom en till pir, en ny brygga längs stranden och ett antal båtplatser även en tankstation och en anläggning för latrintömning.

Annons

Detta utvecklat under fyra år via en satsning på cirka 500 000-600 000 kronor av båtklubben samt via stor arbetsinsats av klubbens medlemmar.

Men även kommunen hoppas man få med på ett hörn, utöver att få godkänt att göra marinasatsningen.

– Ja, vi hoppas att kommunen vill hjälpa till med att bygga en ordentlig gästbrygga i anslutning till det soldäck de har byggt i trappsteg vid vattnet och att de sedan kopplar ihop den bryggan med den gamla gästbryggan, säger Ture Forsell, ordförande i Ludvika Motorbåtsklubb.

Oavsett hur det blir med den kommuninsatsen räknar båtklubben med att komma i gång med sina egna insatser snart.

Så här är planen:

1) Under 2012 byggs den nya piren, med stenblock från det pågående ABB-bygget.

– Vi räknar med att börja bygga piren i månadsskiftet februari-mars. Den sten som nu finns upplagd på strandområdet bör räcka alldeles lagom till pirbygget, säger Ture Forsell.

2) Under 2013 byggs en ny brygga längs stranden, från den nya piren till kommunens soldäck. Detta ger cirka 25 nya båtplatser och kan senare kompletteras med fler platser, inte minst för större båtar, längs med pirens insida.

3) Under 2014 byggs anläggningar för tankning och latrintömning.

4) Under 2015 ska hela marinan vara färdigbyggd och invigas.

Den dryga halvmiljon som båtklubbens arbeten beräknas kosta räknar Ture Forsell och den övriga styrelsen med ska rymmas inom rådande budget.

– Vi vill inte skuldsätta klubben mer.

Kommunens miljöchef Göran Eriksson har fått information om planerna och är försiktigt positiv:

– Det här är inget aktivt ärende för oss, utan vi har mest fått en information om hur de tänker. Förslaget ser trevligt ut, men detaljerna i det måste det förstås diskuteras vidare om.