Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storsatsning på blondin

Repetitioner pågår – stämningen är avslappnad, men när musiken går i gång är det fullt fokus och perfekt tajming som gäller.
Musikalerna i Gagnef brukar locka runt 3000 besökare.

De 25 ungdomarna i ensemblen repar sedan några helger i Djurås. Årets satsning heter Legally blond – Rätt att vara blond. Det är den sjunde stora musikalen som sätts upp i Lindberghallen.

– Jag fick ögonen på den redan för 3-4 år sedan, men så kom Hairspray. Men nu har vi rättigheter, och föreställning är nästan klar. När jag såg lördagens genomdrag så tänkte jag "yes, nu har vi det!" Och då mår man så gott, säger Stina-Kari Axelsson som regisserar och leder produktionen.

Föreställningen handlar om Elle. Hon börjar på fint universitet för att komma nära sin superrika pojkvän, men blir behandlad som ett våp, bara för att hon är blond och gillar rosa.

Ett par blonda peruker ligger på ett bord, men Emma Nordin som spelar huvudrollen har egen kalufs. Perukerna har använts för att ta plojkort på ensemblen som ska sitta i foajén. Även hundarna har poserat i fuskpälsen.

Det är premiär den 1 november, men redan nu har en tredjedel av biljetterna sålts, för den som känner för lite må-bra-musikal är det läge att boka plats.

Några övar koreografi med snurr, steg och handklapp. Andra övar bänkbärning för att klara de täta scenbytena. Vallhunden Asi letar själv reda på sitt koppel för han vill gå ut... Och så brister hela ensemblen ut i ett snyggt riverdance-nummer, i sockfötter, strumpfötter och högklackat.

Nu får de ledigt i två veckor, scenografin ska komma på plats nästa helg. På söndagen fick artisterna fortfarande gömma sig bakom notställ som markerade annat.

– Det är en månad kvar, men vi har redan en föreställning, säger Stina-Kari Axelsson.