Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormöte i Yttermalung har framtiden på tapeten

Under en längre tid har det florerat rykten om framtiden för Yttermalungs skola. Hur ser framtiden egentligen ut i byarna kring Yttermalung och Malungs finnmark?

Detta är en fråga som ska diskuteras vid ett stormöte i Yttermalungs bygdegård på onsdag kväll.

Skolan är en viktig stödjepunkt i den södra kommundelen. Frivilliga bybor har arbetat för att öka elevunderlaget genom att marknadsföra bygden, som en inflyttningsort för barnfamiljer.

Parallellt har det även pågått ett dialogarbete ute i byarna i Yttermalung och Malungs finnmark. Magnus Holmberg, som ansvarar för Länsstyrelsens landsbygdsutvecklingsinitiativ "8 Bygder", har varit delaktig i diskussionerna. Dessa har fokuserat på servicebehov på landsbygden. 

Att sydligaste kommundelen behöver skola, transport och bredband har deltagarna varit överens om. Andra områden som diskuterats är skötselplan för det nya naturreservatet Eggarna, samt hur biblioteksverksamheten kan utvecklas för att bidra till ett större kulturellt utbud.  

Mötet är ett tillfälle för bybor, inbjudna tjänstemän och politiker att tillsammans diskutera framtiden i byarna kring Yttermalung och Malungs finnmark, samt identifiera konkreta åtgärder som kan stärka bygden.

Där ska även resultatet från arbetet med "8 Bygder" presenteras. Samhällsföreningen för Yttermalung och Malungs finnmark står som arrangör.