Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbandsjazz i aulan

Det var långt ifrån första gången SBB - Sandviken Big Band - gästade Ludvika jazzklubb i lördags, med all sannolikhet heller inte den sista.
Spellokalen vid de tidigare tillfällena har dock varit Cassels i Grängesberg. Den här gången krymptes volymen en smula när Kyrkskolans aula fick ge plats för det storband som anses vara en av landets bästa.

För publiktillströmningen verkade det här inte spela någon som helst roll. För när SBB står på scenen, då kommer också publiken även om lokalens akustiska kvalitéer inte är i toppklass.

I aulan bänkade sig 160 personer, och räknar man in jazzklubbens styrelse uppgick församlingen till 170 personer.

Men så var det också frågan om en repertoar som bestod av jazzikonen Count Basies låtar från den legendariska Atomicplattan, som av många jazzkännare anses vara jazzhistoriens bästa.

SBB valde dock att inleda med "One a clock jump" som har fler år på nacken än Atomic.

I nästa nummer kom så det första spåret, "Midnight Blue", som även för den som inte har storbandsjazz i skivsamlingen bekräftar att grabbarna i storbandet lever upp till sitt rykte - bäst i landet på att tolka Basie-musiken.

Fotnot: I kväll spelar Sandviken Big Band på Bolanche i Borlänge.