Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora Skedvi hembygdsförening höll ett lite annorlunda årsmöte

I vacker kvällssol höll Stora Skedvi hembygdsförening häromkvällen ett annorlunda årsmöte. Påverkat av rådande coronapandemi hölls det utomhus, vid scenen på Stora Skedvi hembygdsgård. Dessa möten är normalt mycket välbesökta, nu deltog omkring 20 medlemmar, alla väl utspridda enligt rådande rekommendationer om social distans.

Ordförande Kristoffer Olerås inledde årsmötet och lämnade sedan över till Leif Olofsson som tryggt höll i mötet. Verksamhetsberättelse och ekonomiska rapporter föredrogs av Gun-Britt Lövblad, Jonas Ahlin och Per-Åke Roslund.

Till ny ledamot i styrelsen valdes Mikael Lassbo efter Per-Åke Roslund som bett att få avgå. Till nya ersättare i styrelsen valdes Katarina Hinders Eriksson och Carola Vintéus efter Anita Roslund som valt att avgå och Mikael Lassbo som blir ordinarie i styrelsen.

2019 års innehavare av vandringsboken, Anders och Maria Engwall på Forsa gård har utsett Göran Jonsson på Frimodigs gård till ny innehavare.

Torkel Edström redogjorde för det nya audioguidesystemet som kommer att startas upp.

Kristoffer Olerås berättade avslutningsvis om de få sommararrangemang som kommer att genomföras i år, trots corona, och det blir en slåtterdag den 4 juli, en skogsvandring den 7 juli samt skördemarknad den 5 september.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel