Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora och kommande namn på bokmässa i Falun

Bokmässan i Falun fick besök av några av Sveriges mest lästa författare.
– Varje författare är sin egen genre, säger Sara Lövestam.

I inslaget här ovanför intervjuar vi PeKå Englund och Håkan Nesser.

Föredrag på lördagens bokmässa höll också Sara Lövestam.

– Jag pratade om mina tre senaste böcker. Det är två spänningsromaner och en ungdomsbok, säger Lövestam.

Förutom att vara Sfi-lärare rör sig Lövestam lätt mellan genrer och hittar publiken i alla.

– Jag blir lätt trött på det jag precis har skrivit och vill göra något helt annat. För mig finns det ingen motsättning mellan att skriva olika genrer. Allt jag skriver får min prägel. Varje författare är sin egen genre. Det är mina versioner av en deckare eller en faktabok, säger Lövestam.

Att träffa sin publik är dubbelt men i slutändan givande för Lövestam.

– Det som är tråkigt är resandet, men genom att träffa folk som har läst mig får jag tillbaka jättemycket. Det tar energi, men ger också.

En av mässans egna förläggare var Annah Nozlin från Falun, som numera bor i Borlänge.

– Jag hoppas nå ut med mina böcker. Jag skriver medeltidsinspirerad fantasy om ett folkslag som heter trädälvor. Det är kvinnor som delar själ med träden, är krigare och följer sin drottning. Den första boken handlar om en trädälva som växer upp bland människor, berättar Nozlin.

Fantastiken har funnits med länge i Nozlins liv.

– Jag började skriva på böckerna 2007. Det har kanske inte blivit något alla gånger, men jag har skrivit längre än så. Mina böcker kanske är som Sagan om ringen korsat med Ronja rövardotter, fortsätter Nozlin.