Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora framgångar för enhjulingstvillingarna

/
  • Josef och Martin Sjönneby från Österfors i Gagnef reste till Kanada och vann flera medaljer.

Tvillingarna Josef och Martin Sjönneby från Österfors i Gagnef tog åtta medaljer under VM i enhjuling som avgjordes i Kanada nyligen.

Annons

Enhjulingstvillingarna Josef och Martin Sjönneby är också kända som "Unitwins" och har underhållit med sina färdigheter på enhjuling, bland annat i tv-programmet Talang i TV4.

Under världsmästerskapet som pågick mellan den första och tionde augusti, tog killarna åtta medaljer, och blev båda två silvermedaljörer i sina respektive huvudgrenar.

Tävlingen drog 1200 tävlande från hela världen, och den svenska landslagstruppen bestod av 13 cyklister.

Josef tog silvermedalj i sin huvudgren "Flatland", och knep även en fjärdeplats i street. Flatland-grenen går ut på att göra olika trick på plan mark, med hopp och snurrar. För att vinna silvret krävdes det att Josef vann totalt 5 battles mot andra tävlanden för att kunna titulera sig som näst bäst i världen i Flatland på enhjuling.

Martin tog ett silver i sin huvudgren höjdhopp. Därutöver tog han ett oväntat brons i "stillstand" där han på en platta med måtten 5x10cm balanserade utan att röra hjulet i 4 minuter och 32 sekunder.

För den som är intresserad av att se Unitwins cykla kommer de att visa upp sina konster vid Insjödagen den 31/8.

Annons