Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Stora frågetecken"

Tränaren Andreas Appelgren satsar på Oscar Alsenfelt i premiären mot Brynäs.
Men Leksands målvaktshjälte från kvalserien kritiseras.
– Han har ett tveksamt år bakom sig och måste bevisa för alla att han håller i SHL, säger Leif Boork.

Andreas Appelgren väljer att satsa på Oscar Alsenfelt mellan stolparna i premiären mot Brynäs.

Förre Brynästränaren Leif Boork, sedan några år expert på C more, imponeras inte av målvakterna i LIF.

– De måste helt enkelt spela bra. Oscar Alsenfelt har ett tveksamt år bakom sig och måste bevisa för sig själv, media, andra och sitt lag att han håller i SHL. Joel Gistedt har varit lovande länge och en sådan kille, som inte fått sitt genombrott kan mycket väl få det nu när han får en andra chans. Men det är stora frågetecken, säger Leif Boork.

Vad tror du om Leksands chanser?

– Det är väldigt trevligt att säga bra saker om Leksand men samtidigt ska man vara realistisk. De blir lätt övervärderade när så många vill att det ska gå bra. Det blir tufft. De kommer att få slåss för sina liv. Men om det blir kvalserien kan de klara sig kvar, säger Leif Boork.

Är det smart att satsa på stordelen av truppen som tog upp laget?

– Jag tror det. På sikt är det bäst om man ska etablera sig, om man vill ha den där energin som krävs. Men detta första år och kanske även år två blir tuffa.

Hur ser backsidan ut?

– Det är klart att försvaret kommer att bli hårt ansatt. De kommer att få jobba. Det finns två viktiga saker i Leksands fall. Det ena är att ha ett väldigt bra spelsystem och det andra är att få spelarna skadefria.

Vad tror du om Jens Jakobs och Mikael Johansson?

– De där killarna kan få ett nytt avstamp i sina karriärer och få speltid och ett ansvar de inte haft tidigare. De är inga fantastiska stjärnor, men jag tror de kan bidra med en hel del. Självklart kommer de att bli viktiga.

Vad betyder Leksand i SHL för dig?

– Jättemycket. Men det finns ett jättestort frågetecken bakom den här rekonstruktionen och de statliga pengarna som de fick hjälp med. Där finns ett frågetecken jämfört med andra lag som inte fick motsvarande ekonomiska hjälp.

Har de "fuskat" sig tillbaka?

– Nej, jag tycker fuska är fel ord. Men deras rekonstruktion var ingen sympatisk åtgärd i hockey-Sverige eller idrottssverige. Leksand har lite att jobba med när det gäller att återvinna trovärdigheten som Folkets lag, tycker jag, säger Leif Boork.