Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora Enso i avtal med Green Cargo

Stora Enso Logistics har på nytt anlitat Green Cargo för att sköta skogskoncernens järnvägstransporter.

Annons

Det treåriga avtalet, värt 500 miljoner kronor, gäller Stora Ensos inrikestransporter och export via Göteborgs Hamn eller via Malmö till kontinenten.

Sammanlagt handlar det om två miljoner ton pappersprodukter om året från Stora Ensos bruk i Kvarnsveden, Fors, Skoghall, Hyltebruk och Skutskär.

– Green Cargo har kunnat erbjuda Stora Enso ett fullgott alternativ till sjöfart och vi är överens med Stora Enso om att utveckla det tillsammans, säger Green Cargos vd Mikael Stöhr.

För Stora Enso var det viktigt att säkerställa transportkapacitet med järnväg, då dessa kommer att öka framöver som en konsekvens av nya svavelregler för sjöfarten, förklarar Mikael Stöhr.

Green Cargo och Stora Enso har en lång historia av samarbete om transporter. Stora Ensos system med mycket stora så kallade SECU-containers för transport på tåg och båt startade år 2000.

Transportavtalet gäller från 1 januari 2013 till och med 31 december 2015.