Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor nöjesanläggning byggs i centrala Falun

Falun kommer att få en ny stor nöjesanläggning med bowlinghall, restaurang och nattklubb.
Falu kommun har nu skrivit ett exploateringsavtal med Rättvik bowling & krog AB avseende nöjesanläggning vid Myntgatan i centrum.
– Roligt och positivt, säger kommunalrådet Jonny Gahnshag (S).

Under ett par år nu har diskussioner förts om att en ny och stor nöjesanläggning ska uppföras i kvarteret Västra Falun, vid Myntgatan.

Nu kan planerna snart förverkligas.

Vid sitt senaste sammanträde sa kommunstyrelsen ja till både ny detaljplan för nöjesanläggning vid Myntgatan och godkännande av exploateringsavtal med Rättviks bowling & krog AB.

Kommunfullmäktige ska också säga sitt innan allting är klart.

– Men både exploateringsavtalet och köpeavtalet är undertecknat av båda parter, säger Jonny Gahnshag.

Sett till avtalet ska en nöjesanläggning inrymmandes bowlinghall, restaurang och nattklubb byggas. Den befintliga 1700-talsbyggnaden mot Myntgatan, invid Egnellska huset, ska dock bevaras.

Den nya byggnaden kommer att byggas i tre plan.

– Det känns roligt att vi nu har kommit så här långt. Vi vet ett en nöjesanläggning av den här typen varit efterfrågad av Faluborna. När en byggstart kan ske, är något som ansvarig aktör får återkomma till, slutar Gahnshag.