Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor besvikelse inom Borlänge Dragracing Klubb

Borlänge Dragracing Klubb känner sig förd bakom ljuset.
Klubben anser att kommunen kommit med tomma löften.
Ett av Borlänges stora arrangemang riskerar att gå i graven efter årets tävling.

Annons

Borlänge Street Open arrangeras i sommar under samma vecka som Peace & Love-festivalen. Dragracingklubben hoppas på minst 5 000 besökare under de två dagarna. Detta blir den sista tävlingen på Dala Airport. I sommar ska banan asfalteras om och får sedan inte användas för fler dragracingtävlingar.

Borlänge Dragracing Klubb, BDRK, uttrycker nu i en skrivelse till kommunen sin besvikelse över hur kommunen och Dala Airport hanterat ett evenemang som växt och blivit etablerat på såväl nationell som europeisk nivå. Efter fem års tävlingar kom propåer från kommunalt håll om att försöka utveckla helgtävlingen till att omfatta en hel vecka. Möten genomfördes med andra klubbar, företag och kommunen.

– Fem år senare kan BDRK konstatera att allt bara var tomma löften från kommunhåll och Dala Airport.

Hur tävlingen skulle kunna genomföras på flygplatsen på en alternativ bana diskuterades, finansiering skulle ske utan kommunal insats och en arkitekt från England ritade en passande anläggning.

– I dag känner sig klubben förd bakom ljuset. Inget av det som vi arbetat för, har nu fått gehör hos ledande för Borlänge kommun eller Dala Airport, säger ordförande Henrik Söderstad i skrivelsen.

En rad besvikelser listas. Bland annat att en utlovad asfaltering av taxibanan inte blir av, och att klubben får betala 50 000 kr till Dala Airport för flygstopp. Något klubbordföranden ifrågasätter då flygplatsen är stängd under perioden då tävlingarna arrangeras. I år tvingas klubben dessutom flytta tävlingen tidsmässigt, vilket också innebär bekymmer då den sammanfaller med Peace & Love,

Klubben pekar vidare på att Dala Airport kräver en avhysning av maskiner och material som klubben enligt tidigare löften fått förvara på flygplatsen. Detta omgående efter att årets tävling är över. Nu undrar klubben hur framtiden ser ut, och vad man ska göra med allt underlag, alla amskiner och material som det investerats i. Några nya lokaler finns inte i dagsläget. Ordförande Söderstad hoppas på ett kommunalt svar före maj månads utgång.