Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa utlämningen av barn!

Under de senaste månaderna har medierna uppmärksammat flera fall där Migrationsverket beslutat att avvisa barn ifrån Sverige. Det rör sig om barn som kommit till Sverige med sina föräldrar och som har väntat länge på asylbesked. När avvisningsbeskedet kommer har barnen hunnit lära sig svenska och fått kompisar i skolan. Andra barn kommer till Sverige helt utan sina föräldrar.

Unga Örnar, som barnrättsorganisation, anser precis som Barnombudsmannen att Sverige inte följer barnkonventionen. Alla vuxna har ett ansvar att enligt barnkonventionen se till barnets bästa och detta gäller alla barn i hela världen, oavsett bakgrund eller omständigheter.

Barn som kommer till Sverige utan sina föräldrar är särskilt utsatta eftersom de saknar någon som kan försvara dem i svåra lägen. Unga Örnar tycker att det är dags för svenska regeringen, Migrationsverket och kommunpolitiker att stå upp för barns rättigheter och sluta utvisa barn!

Per Morelius

Unga Örnar

Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare