Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stolta bybor i Sundborn invigde Snickarrinken

Glädjen och stoltheten märktes tydligt i Sundborn på lördagen då den nya multisportarenan invigdes.
– Det är så många som har bidragit i stort och smått och det ger oss en särskild känsla, förklarade initiativtagaren Daniel Isacson.

Annons

Daniel Isacson i Sundborns GoIF var den som kom på idén för ett knappt år sedan att anlägga konstgräs på ishockeyrinken bredvid skolan. Nu står den redan nästan färdig, multisportarenan Snickarrinken där det ska gå att spela bland annat fotboll, hockey, tennis och basket.

– Det är kommunens snyggaste multisportarena, fastslog Jonas Lennerthson i kultur- och fritidsnämnden i sitt invigningstal.

Många ideella timmar har lagts under året och både privatpersoner och företag har bidragit till de 450 000 kronor som projektet kostat.

– Vi har bland annat sålt kvadratmetrar för 250 kronor styck, berättade Daniel Isacson som fick ta emot blommor av K-G Tärndahl i föreningens styrelse.

Snickarrinken invigdes lämpligt nog av barnen i byn som för övrigt mest sprang runt och lekte, lyckliga över den nya planen.

– Nu kan vi ju spela fotboll mycket tidigare, förklarade Kajsa Hannersjö.

– Ja, eller spela både basket och tennis, påpekade kompisen Mira Holst.