Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöldkupp i Malung

Ishockeyklubbor för ett miljonvärde har stulits vid ett inbrott i Reebok-Jofas lager i Malung. Tjuvarna fick med sig cirka 800 klubbor av kompositmaterial. Ute i handeln kostar klubborna ett par tusen kronor styck.

Annons

Inbrottet skedde under helgen men det upptäcktes först på måndagseftermiddagen. Den del av lagret där klubborna fanns ligger litet för sig själv. Plötsligt upptäckte någon i lagerpersonalen att förrådet av klubbor var länsat.

Exakt när inbrottet skett är oklart men det är sannolikt att det kan ha skett natten till söndagen.

Vid samma industrifastighet, på baksidan av Reebok-Jofa, drabbades då företaget Sälen Timmerhus av inbrott i en släpvagn där en mängd maskiner, verktyg och redskap stals.

För att komma in i Reebok-Jofas lagerlokaler har tjuvarna först tagit sig upp på ett lägre ovanför en lastkaj.

Uppe på taket har tjuvarna brutit ett fönster på väggen till den högre lagerbyggnaden. Via fönstret har de sedan kunnat klättra ner till den del av lagret där ishockeyklubborna förvarades. Ner till golvet i lagret är det cirka fyra meter.

Av allt att döma har tjuvarna burit ut stöldgodset samma väg som de tagit sig in och då troligen haft en stege för att bära ut ishockeyklubborna.

Lagerlokalerna vid Reebok-Jofa är larmade men i det här fallet har tjuvarna lyckats genomföra kuppen utan att larmet har aktiverats.

– Enligt en preliminär inventering som vi har gjort är det cirka 800 ishockeyklubbor som stulits. Huruvida tjuvarna fått med sig något mer från lagret vet vi ännu inte. Det krävs en mer ingående inventering innan vi kan säga det, säger lagerchefen Kennet Persson.

De stulna klubborna är av märkena Reebok och CCM och de är tillverkade i kompositmaterial.

Reebok-Jofa har bara en mindre del av sina ishockeyklubbor i lagret i Malung, som fungerar som ett mellanlager för klubbor. Merparten av företagets ishockeyklubbor levereras direkt ut till kunderna från företaget i Finland.