Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stökig halloweenfest i Jakobsgårdarna

Polis fick kallas till en halloweenfest i Jakobsgårdarna på måndagskvällen sedan ett objudet gäng tagit sig in och vägrat att lämna lokalen. En berusad tonårsflicka omhändertogs sedan hon sparkat en polis. Samtidigt har en anmälan om tjänstefel gjorts mot polisen sedan de vägrat att på platsen ta emot en stöldanmälan.

Annons

Det var strax före midnatt till tisdag som polis kallades till ungdomsfesten i en samlingslokal på Kometgatan. Arrangörer till festen var två tonårsflickor som inte klarade av att hantera situationen då ett tiotal objudna personer dök upp i lokalen.

Festen urartade och flera bråk uppstod. Flickorna ringde då polisen som skickade en patrull till festlokalen. Där upptäckte de en kraftigt berusad 16-årig flicka och ett beslut togs om att hon skulle omhändertas enligt LOB. Flickan var dock varken intresserad av att omhändertas eller lämna ifrån sig sin alkohol.

Missnöjet resulterade i att hon blev våldsam och riktade sparkar mot polisen och hon misstänks nu för både misshandel och våld mot tjänsteman.

Utanför lokalen stod en av de arrangerade flickorna tillsammans med polis och försökte reda ut problemen med de objudna och bråkiga gästerna. Då hon därefter återvände in i lokalen upptäckte hon att någon stulit hennes bärbara dator.

Hon rusade då ut igen till polisen som fortfarande fanns kvar på platsen. Trots att datorn bara någon minut tidigare stulits av någon - som dessutom kan ha funnits kvar på platsen - ville polisen inte ta emot någon anmälan om stölden. Istället tyckte de att hon kunde återkomma nästa dag.

Detta har nu fått flickans pappa att anmäla de utryckande poliserna som han anser att begick ett tjänstefel då de vägrade att ta emot anmälan. Detta bekräftas också av Borlängepolisen.

– Ja, vi har upprättat en anmälan om tjänstefel efter händelsen, säger Jan Barck vid polisens utredningsenhet.

Enligt honom kommer det ärendet nu att hanters vidare vid någon av de särskilda enheterna för polismål i Västerås eller i Umeå.