Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stödgalan HELP samlade in drygt 60 000 kronor till UNHCR

HELP, en stödgala till förmån för världens flyktingar, samlade in över 60 000 kronor till UNHCR.
– Ett stort tack till alla som engagerade sig och hjälpte till, säger Krusbär Holm, en av arrangörerna.

I söndags hölls HELP, en stödgala som skulle samla in pengar till förmån för FN:s hjälporgan UNHCR. Galan hölls på Verket i Avesta och de tre initiativtagarna Krusbär Holm, Patrik Aronsson och Emil Lantz kommer från Hedemora, Vikmanshyttan respektive Avesta.

Målsättningen med galan var att samla ihop minst 60 000 kronor till UNHCR.

– Och det klarade vi av. Just nu (läs tisdag eftermiddag) är vi uppe i 60 615 kronor och siffran kommer att stiga ytterligare, det är en del pengar kvar som vi inte har sammanställt, Det är helt grymt bra, säger Krusbär Holm.

Elva artister ställde upp och spelade gratis på galan.

– Man kanske inte ska klaga, men visst hoppades vi att det skulle komma lite mer folk. Vi hade ungefär 400 besökare, som kom och gick under dagen, säger Krusbär Holm.

Ni hade många aktiviteter för barn, hittade barnfamiljerna till galan?

– Ja, absolut. Det kom många barnfamiljer. Utöver de planerade aktiviteterna så var det ett gäng som drog ihop en ponnyridning, säger Krusbär Holm.

Arrangörerna är väldigt tacksamma till alla som engagerade sig i galan och var med och hjälpte till inför och under söndagen.

– Om jag skulle räkna upp alla som vi vill tacka så skulle det nog fylla halva tidningen för dig. Det är fantastiskt kul att så många ville hjälpa till, säger Krusbär Holm.

Det var dock väldigt stressigt för arrangörerna den sista veckan.

– Men vi fick ihop allting till slut. Och när galan väl var i gång så flöt allt på jättebra, säger Krusbär Holm.

Kan det bli en fortsättning?

– Ja, det här var inte sista gången som vi tre arrangerade något. Sedan får vi se vad det blir nästa gång, vi skulle vilja anordna något i Hedemora i sommar, säger Krusbär Holm.