Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För första gången: Vasaloppet flyttar ner i tunnelbanan

Artikel 65 av 89
Vasaloppet2018
Visa alla artiklar

I helgen startar runt 15000 åkare för att i vita spår ta sig från Sälen till Mora.
För första gången kan elitens målgång följas av andra spårbundna människor – de som åker tunnelbana i Stockholm.

Annons

På söndagen den 4 mars, från cirka klockan 12.30 och en timme framåt, kommer ett tiotal digitala stortavlor runt om i tunnelbanan i Stockholm att visa upplösningen av det 94:e Vasaloppet.

Vinnaren 2016 - schweizaren Dario Cologna går i mål. Foto Ulf Palm / TT

Läs och lös: Stort quiz: 22 000 "försvunna" åkare, litervis med blåbärssoppa och flera månresor – testa vad du kan om Vasaloppet

Via direktlänk från Mora kan resenärerna i tunnelbanan följa elitåkarnas målgång.– Det känns jättekul att vi kan bjuda tusentals resenärer i tunnelbanan på den här upplevelsen så de kan dela den med oss, säger Vasaloppets marknadschef Jon Svensson, i ett pressmeddelande.

Plusläsning: Staffan gjorde det omöjliga med stakning och glidvalla – för 24 år sedan

Och: Gunde Svan-tränad Vikmanshytting mot Vasaloppet: "Jag ska slå farsans tid!"

Vasaloppet har under de senaste åren satsat på en digital utveckling av sina informationstjänster och har inför årets vintervecka lanserat en egen hemsida, vasaloppet.tv, där loppen sänds live via kameror längs med spåret. Planeringen för den här sändningen har gått fort. Det var i december som Vasaloppet och Clear Channel inledde diskussionerna och sedan dess har det gått fort till en konkret lösning.– Vi skickar ner en livefeed från vår egen sändning från vår fasta målgångskamera i målområdet och Clear Channel löser resten, säger Jon Svensson.

Alla artiklar i
Vasaloppet2018

Bilder från söndagens Öppet Spår

Annons