Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebecca ringde 112 under chockmötet i höstas – här fångar hon älgarna på film igen

Under en kvällspromenad i höstas fick Rebecca Johansson ett möte över det vanliga – när hon tittade upp från mobilen stod hon öga mot öga med en arg älgmamma och hennes kalv. Nu, sex månader senare, har hon åter fått sig ett möte med älgfamiljen.
– Det var helt klart samma älgar, säger hon.

Annons

En mörk oktoberkväll gav sig Rebecca Johansson ut på en powerwalk på gångvägen nära sitt hem i Björknäs i Frötuna. Där fick hon uppleva ett chockartat möte.

– Jag hade musik i lurarna. Plötsligt smällde det till mot huvudet. Jag trodde att någon hade överfallit mig. Det kändes som att något tog tag i hela mig. Jag tittar upp och fattar att jag krockat med älgmamman och hennes kalv, berättade Rebecca för NT efter mötet.

LÄS MER: Rebecca gick in i älg – ringde 112: "Står en älgmamma här och är skitförbannad"

Rebecca visste inte vad hon skulle göra så hon ringde polisen och sa att hon hölls gisslan av en älgmamma. Det hela slutade lyckligt med att älgmamman efter 30 skräckfyllda minuter till slut avlägsnade sig.

– Den händelsen har fått många att få ett gott skratt, många har hört av sig efteråt i olika sammanhang och över sociala medier med frågor om händelsen och med kommenterar om att jag haft en himla tur som inte skadades, säger Rebecca Johansson.

Kalven som Rebecca fångade på film i veckan.

Det var ett möte som Rebecca sent kommer glömma. När hon häromdagen såg en älgmamma med sin kalv nära sin bostad igen var hon därför säker: Det var samma älgar. Snabb som hon var lyckades hon även fånga mötet på film.

– Kalven såg större ut och just det där lugnet som både ungen och mamman hade, många har ju i efterhand fått för sig att det inte är möjligt gå in i älgar. Men de skenade inte när de såg mig komma nu heller, säger hon.

Hur kändes det att träffa på dem igen?

– Det var roligt att träffa dem igen, sex månader sen senast, förra gången var jag rädd och trodde att det skulle gå illa men nu fick jag se dem lite från håll och kunde uppskatta de fina djuren nära mitt hem, säger hon.

Rebecca Johansson uppskattade återföreningen med älgarna då det var dagsljus och hon var på säkert avstånd.

Rebecca Johansson har delat med sig av mötet på sin Facebook där hon skriver att "Det tog tid men till slut fick jag se dem igen! 6 månader sen senast, den här gången i dagsljus o från bilen istället för öga för öga efter frontalkrock. Mamman står inne i skogen kunde inte få med henne pga alla träd."

I höstas lyckades Rebecca fånga kalven och älgmamman på bild i sin trädgård, vad hon inte visste då var att bara några dagar senare skulle hon stå öga mot öga med dem i skogen.

Har du också lyckats fånga ett spännande djurmöte på film eller bild? Tipsa gärna oss!

Mer läsning