Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnmöte i Ovanmyra

En intensiv musikhelg väntas i Ovanmyra missionshus.
Tre konserter på lika många dagar som bland annat innehåller ett musikaliskt möte mellan Michael Weinius och Tobias Ringborg.

Björn Gustavsson fortsätter att arrangera konserter med hög kvalitet i det gamla missionshuset i Ovanmyra, Boda utanför Rättvik. I år fortsätter säsongen fram till första advent.

På lördag sker ett musikaliskt möte i världsklass mellan violinisten Tobias Ringborg och tenoren Michael Weinius.

– Vi är gamla kompisar sedan vi gick Adolf Fredriks musikklasser för trettio år sedan, säger Tobias RIngborg.

– De senaste tio åren har vi spelat flitigt ihop. Det började faktiskt med en nyårskonsert med Dalasinfoniettan 2003, det var som att vi kom ihåg hur kul vi har ihop när vi spelar, säger Ringborg.

Sedan dess har de uppträtt både med stor orkester, där de ofta delat på dirigentrollen, och som en duo med en flygel.

I Ovanmyra blir det den mindre konstellationen, med violin, sång och en flygel.

Vad får vi höra?

– De här programmen kan se lite improviserade ut, men det blir några svenska romanser, violinstycken, operaarior och lite fyrhändigt. Jag kan lova att det blir förhållandevis lättsamt, ganska opretentiöst och trevligt.

I kväll ges ett kammarmusikprogram som bland annat innehåller Stenhammars Fantasi och en Mozart-sonat med Henrik Berg, född i Rättvik, på piano och Isabelle Andö, violin. Henrik Berg har framträtt både i Sverige och internationellt, i solorepertoar, kammarmusik och som solist med Dalasinfoniettan, Gävle Symfoniorkester och Camerata Lyckensis.

Isabelle Andö är bosatt i Stockholm och frilansar i olika genrer och sammanhang, bland annat i tangokvintetten Paso Nuevo tillsammans med Henrik Berg.

I morgon fredag gästar musikern Ted Ström missionshuset tillsammans med sina söner. I slutet av 60-talet var Ström med och grundade proggiga folkmusikrockgruppen Contact. Han har gjort musik till flera Lars Molin-filmer. och bland annat skrivit låten Vintersaga, som Monica Törnell och senare Jerry Williams gjort känd. Ström och söner framträder med låtar som Hon kom över mon och Fyrvaktarns dotter.

Alla tre konserter börjar klockan 18.00.