Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnföraren Mattias Ekström tar kritiken med ro: "Dags för lite sommarvila"

Mattias Ekström satsar den här säsongen på både DTM och rallycross. Ett beslut som har fått en del kritik.

Annons

Under onsdagen nådde Sporten DTM-föraren Mattias Ekström, som till vardags bor i Tyskland men ursprungligen är från Avesta. Under säsongen 2016 har Ekström valt att satsa på två sporter samtidigt, både DTM och rallycross – ett beslut som har fått kritik från olika håll.

Bland annat efter en incident i maj, på Hockenheim i tyskland slutade med en varning för Mattias Ekström och en något ifrågasättande tweet från konkurrenten Gary Pafett: "Trodde du att du körde en rallykrossbil? Idiot."

Men stjärnföraren själv ser det inte som ett problem, utan snarare en fördel att köra de båda raceformerna samtidigt.

– DTM är prio ett, så länge det fungerar med kalendern så är det bara kul att kombinera. Det blir aldrig långtråkigt i alla fall. Det klart att man kan bli trött när man arbetar hårt men jag älskar livet som racingförare, säger Mattias Ekström.

Vad händer för dig just nu?

– Just nu så tycker att livet är ganska bra, det har gått halva säsongen nu och det är dags för lite sommarvila. Det är skönt att få vila lite nu efter att jag har kört hårt ett tag.

Men motorsportens värld är allt annat än en dans på rosor. Förra helgen när Ekström tävlade i Höljes, i Sveriges VM-deltävling i rallycross, hamnade han på en sista plats i finalen på grund av elektronikstrul.

– Det är så, jag har tävlat så många år och det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. Ibland går det lite sämre. Men det var nya grejer som gick sönder och det är lite tråkigt, säger Ekström.

LÄS MER: Krönika: Lars I Eriksson: Elektroniken spökade för Ekström

Men du fick rätt så hård kritik från dina konkurrenter?

– Ja, viljan att vinna är lite för stor ibland. Men jag har delat ut lite kritik genom åren och ibland får man lite tillbaka.

Hur ser du på framtiden?

– Jag har alltid tävlat för att vinna och det kommer jag fortsätta att göra. Det finns inga andra ambitioner.

Men kommer du att fortsätta köra både DTM och rallycross?

– Det får vi se, jag har inte bestämt det ännu. Det största problemet är hur kalendrarna passar. Jag tycker att det är kul att köra båda.

Under vilan har Ekström inte några stora planer utan det är just vila som gäller, meddelar han bestämt.

Nästa rallycrosstävling: Kanada 5 augusti.

Nästa DTM-tävling: 15-17 juli i Zandvoort