Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina hyllades och fick klippa bandet

– Kom igen! Bättre kan ni - nu sjunger vi för Stina en gång till!
Fritidspedagog Stina Syrén fick både hyllningssång av eleverna och äran att klippa bandet bär Sammilsdalskolans nya cafeteria invigdes i går.

Idén och behovet har funnits länge och i våras blev det plötsligt en ekonomisk verklighet - mycket tack vare fritidspedagog Stina Syrén. Hennes kamp för att elevernas cafeteria i Sammilsdalskolan skulle rustas upp har nu givit frukt.

– Den har blivit kanonfin - men det tog tid! Mycket mer tid än vi räknat med, erkänner rektor Carolina Svedjeland minuterna innan invigningen drog i gång.

– Det mesta är nu klart även om det saknas lite konst på väggarna. Där hade vi vuxna föreslagit graffiti, men eleverna vill bland annat ha Leksandsmotiv med moderna kurbitsar, fortsatte rektor Svedjeland berätta.

Sen tog elevrådets ordförande Emma Hultmark till orda och lotsade såväl kamrater som lärare - för det här var elevernas egen tillställning - genom invigningen och eftermiddagens aktiviteter.

– De har lagt upp programmet för hela eftermiddagen helt själva, vi vuxna har inte behövt göra någonting, säger en stolt och nästan lite rörd Stina Syrén som alltså fick en egen hyllningssång och äran att klippa bandet.

Eftermiddagen blev sen en enda stor fest med tårta, tipspromenad, musikshow, eget skapande och samarbete - samt ett allvarets ord från elevrådet.

– I den gamla cafeterian var det ingen som plockade upp efter sig, nu har vi världens chans att komma överens om nya tag, peppade och manade Emma Hultmark.

En annan aktivitet som inte krävde speciellt mycket peppning - men som lockade smaklökarna desto mer var tårtröstningen.

26 fantastiska bakverk - gjorda av elever på skolan - fanns uppdukade i hemkunskapens lokaler och innan de blev huvudattraktionen på kalaset skulle den finaste koras.

Att döma av alla glada leenden så var det hela en mycket lyckad tillställning.