Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stig Årblom till minne

Stig Årblom avled den 6 september 2019 på Hällsjöhemmet i Borlänge vid en ålder av 84 år. Han efterlämnar två barn med familjer och många vänner.

Stig var en humoristisk och godhjärtad person som lämnar ett stort tomrum efter sig. Han var under många år ekonomichef på trafiksäkerhetsverket (TSV) och när TSV skulle läggas ner ingick Stig i avvecklingsorganisationen. TSV var en förhållandevis liten myndighet med korta beslutsvägar och en familjär stämning. När personalfester och evenemang skulle ordnas på TSV anlitades ofta vi tre. Bland annat hölls oförglömliga festligheter på gamla knektplatsen Rommehed.

Stig hade många intressen. Han var AIK:are i själ och hjärta och blev hedersmedlem i klubben. Föräldrahemmet låg i Spånga, inte långt från Solvalla och där grundlades hans stora travintresse. Den pedagogiska grundregeln att både morötter och piska måste användas för att nå framgång, gällde inte för de travhästar Stig var delägare i. Åtskilliga morötter och många kronor för sent insåg han att travsporten inte gav någon vidare avkastning. Men livet på stallbacken var trivsamt.

Förutom att spela på hästar spelade Stickan golf, gitarr och basfiol.

Redan på gymnasiet trakterade han basfiol i skolans jazzorkester och långt upp i åren kunde han ta fram sin gitarr och sjunga visor ur Bellmans Epistlar.

Vi reste mycket tillsammans, mest söderut. Vid en tjänsteresa till Grekland introducerades svenskt trafiksäkerhetsarbete på kommunikationsministeriet i Aten. Någon uppföljning av insatserna gjordes veterligen aldrig.

Sist och slutligen ett stort tack till den proffsiga personalen på Hällsjöhemmet, som starkt bidrog till att Stig trivdes med sitt åldrande och fick ett värdigt slut.

Arbetskamraterna på TSV,

Lars-Göran Fritz och Ragnar Nåhem