Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steve McClaren i blåsväder

Annons

Sämsta matchsviten på 26 år.

Bara oavgjort mot Israel.

Och bråk med stjärnspelare.

Steve McClarens dagar som Englands förbundskapten kan snart vara räknade.

Nu har dessutom personer inom det engelska fotbollsförbundet, FA, läckt ut att det skulle kosta förbundet 2,5 miljoner pund, nästan 35 miljoner kronor att förpassa McClaren in i förbundskaptenshistorien. Det motsvarar en årslön för McClaren som har kontrakt till 2010.

Att England bara gjort ett mål på fem matcher och dessutom gick mållösa från Israel må vara en sak. Det som väcker störst rubriker i England är uppgifter om ett bråk med Wayne Rooney. Enligt olika medier ska Rooney blivit förbannad över att McClaren speciellt kritiserat honom efter lördagens match. Rooney ska ha kastat sina skor i väggen och bråket ska ha hörts även i det israeliska omklädningsrummet.

McClaren förnekade inte specifikt att det varit ett bråk men sade att det inte fanns någon spricka mellan honom och stjärnspelaren som inte gjort mål i en tävlingslandskamp sedan 2004.

De flesta inflytelserika fotbollskrönikörerna i England har redan konstaterat att McClaren egentligen passar bäst som assisterande förbundskapten. Eller som fansen ropade i kör efter ett oväntat byte mot Israel "du vet inte vad du gör".

Men även med en "assistent" vid rodret ska England klara av de två kommande kvalmatcherna, Andorra i Barcelona på onsdag och Estland borta i juni. Om inte så lär McClaren få sparken utan pardon. Att missa EM 2008 beräknas kosta FA ungefär 100 miljoner pund, cirka 1,4 miljarder kronor. Då är 35 miljoner i avgångsvederlag till McClaren en liten kostnad för att få in en tränare som kan rädda EM-platsen.

TT

Mer läsning

Annons