Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenson rasade i Masters

Annons

Henrik Stenson har spelat roligare golfrundor.

Efter 76 slag ligger han nu sammanlagt sex slag från ledningen _ och det på en bana som är mer eller mindre omöjlig att bemästra.

Även under dag två av årets första majortävling ledde Stenson, innan banan åter igen bjöd upp på väntade men ovälkomna svårigheter.

Två dubbelbogeys under de sista hålen _ varav tvåbunkerslag på det sista _ gjorde att Stenson rasade till en delad 25:e plats, sex slag från ledarduon Brett Wetterich och Tim Clark.

Ingen katastrof, men betydligt sämre än vad det verkade efter halva rundan.

Det fanns några saker som var positiva, även om inte banan gav så mycket belöning för dem.

Slagen var bättre, och känslan verkar vara på väg tillbaka.

Även Robert Karlsson (33:a), Carl Pettersson (delad 46:a) och Niclas Fasth (46:a) klarade kvalgränsen i Masters _ och för första gången i historien får fyra svenskar spela hela tävlingen.

Med rundorna 77_73 ligger Karlsson två slag bakom Stenson och klarade kvalgränsen, åtta över par, med god marginal.

Niclas Fasth och Carl Pettersson klarade sig kvar i tävlingen med den så kallade tioslagsregeln _ där de som är inom tio slag från ledaren får spela samtliga ronder, trots att de är sämre placerade än topp-44 som egentligen gäller som kvalgräns.

Spelarna hade uppenbara problem med banan även under den andra dagen, och resultaten var därefter. Världsettan Tiger Woods ligger på en delad 15:e plats och fjolårsvinnaren Phil Mickelson först på 27:e.

Johan Edfors, den femte svensken i Masters, var med sina 13 slag över par långt i från att klara kvalgränsen.

TT

Mer läsning

Annons