Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenkastning mot polisen efter misshandel av tonårsflicka

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades om en mopedolycka vid Tjärnaängskolan i Borlänge på onsdagskvällen.
Men när de kom fram visade det sig att en 15-årig flicka blivit misshandlad. Stämningen blev hätsk och människor på platsen kastade sten mot polisen.
Senare kom också larm om bränder och fönsterkross i området.
Läs också:

Boende på Tjärna ängar oroliga efter nattens stenkastning och bränder


Kriminolog om Tjärna Ängar: "Polisens agerande har central roll"

Larmet kom strax före 22:30 på onsdagen och polis och ambulans skickades till Tjärna Ängar i Borlänge. En 15-årig mopedist hade då blivit misshandlad på platsen. Flickan sparkades så hårt att hon blev medvetslös, och fördes till Falu lasarett. En man är anhållen misstänkt för grov misshandel.

– Det har blivit stökigt när ett 50-tal personer kommit dit och poliserna har blivit utsatta för stenkastning, säger Göran Nilsson, vakthavande befäl vid dalapolisen.

Flera polispatruller befann sig på platsen efter händelsen.

Människorna på platsen uppehöll sig i området under natten och polisen uppger att det ska handla om personer mellan cirka 14 och 26 år. Det rådde stökig stämning i området under några timmar efter det första larmet och fönster slogs sönder på Hemköp.

Vid 01-tiden larmades räddningstjänsten också om en brand i en buske vid Tjärnaängskolan. De behövde dock aldrig åka fram till platsen, då branden släcktes av polisen. Strax därpå, vid 01:30, larmades räddningstjänsten till en bilbrand något hundratal meter från Tjärnaängskolan och under arbetet med släckningen började det brinna i en flishög ett trettiotal meter därifrån.

– Vi såg den branden från bilbranden, säger Per-Eric Goth vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten tog av säkerhetsskäl hjälp av polisen för att säkra platsen innan de åkte fram till bränderna. Det på grund av stenkastningen mot polisen några timmar tidigare.

– Vi har inte blivit utsatta, men tar det säkra före det osäkra, säger Per-Eric Goth.

Vittnen ska ha sett folk lämna platsen i samband med att personbilen började brinna, men ingen har gripits i samband med bränderna.

– Men vi har kört bort några stycken, säger Göran Nilsson vid polisen.

Anmälningar om skadegörelse och skadegörelse genom brand har också upprättats.

Vet du mer? Skicka sms/mms till 72023 eller mejla 72023@dt.se.