Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenigt på "kringelkroken"

/
  • Grusade planer.

Annons

- Vi har ringt till kommunen och klagar upprepade gånger men det händer ingenting, säger Ove Rickardsson och Algot Melin, två av de som retar sig på den otympliga terrängen.

"Kringelkroken" är en populär grusad promenadväg som sträcker sig från järnvägsövergången vid Kringlan och mynnar ut norr om badhuset. Här kan man spatsera längs Västerdalälven och njuta av den vackra naturen. Enligt Ove Rickardsson och Algot Melin är upplevelsen emellertid inte tillgängligt för alla.

- Många av de som bor på Kringlan är beroende av rullatorer och rullstolar. "Kringelkroken" ligger mycket nära vårt äldreboende och det är tråkigt att många inte kan följa med på promenaderna på grund av de stora stenarna som ligger i gruset. Rullstolar och rullatorer tar sig inte fram, helt enkelt, säger Algot Melin.

På kommunens tekniska förvaltning blir man aningen förvånad över klagomålen.

- Vi var där i början av sommaren och kostade på vältning och lade dit grus. Men vi ska se över detta under veckan, när folk här på kommunen kommit tillbaka från semestern, säger Arne Jonsson.

Ove Rickardsson och Algot Melin menar att många på Kringlan har gått miste om fina utomhusvistelser i sommar på grund av stenarna i gruset.

- Det här är ju ett väldigt omtyckt område som vi vill kunna ta del av. Min fru, som sitter i rullstol, har över huvud taget inte kunnat följa med mig hit under sommaren. Det är beklagligt, säger Ove Rickardsson.

Mer läsning

Annons