Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stekhet Gunning sänkte Vasalund

Kvarnsvedens amerikanska anfallare Ashleigh Gunning visade sig från sin allra bästa sida när Kvarnsveden gästade Vasalund på söndagen.
Tre av Kvarnsvedens mål kom från 27-åringens fötter.
– Hon är vår klart bäste spelare i dag, berömmer KIK-tränaren Björn Lindén.

Annons

Det märktes tidigt att det var klasskillnad mellan lagen, och faktum är att Kvarnsvedens ledning efter en halvlek borde ha varit större än de 3–0, som man nu mäktade med.

– Vi skulle ha kunnat lett med 3–0 efter tio minuter, så pass bra var vi. Vi skapar frilägen och har ribbskott, men bränner lägen tyvärr, konstaterar Björn Lindén.

Särskilt missnöjd behövde han ändå inte vara.

Ashleigh Gunning satte så småningom dit ledningsbollen för KIK och det blev startskottet på ett riktigt fint framträdande av amerikanskan.

Denise Sundberg hann visserligen sticka emellan och göra Kvarnsvedens 2–0-mål på hörna, men efter det var det Gunning som åter hittade nätet två gånger om – först 3–0 i första halvlek och avslutningsvis 4–1 i den andra.

– Hon var het och gör ett fantastiskt bra jobb också. Hon jobbar intensivt och lägger även ned jobbet i försvarsspelet. Jag tycker att hon är vår klart bäste spelare i dag och sätter en hög nivå redan från start, där de andra måste haka på, berömmer Lindén.

Med två omgångar kvar ligger Kvarnsveden i lite av ett ingenmansland på en fjärdeplats i tabellen.

Några små morötter för laget finns det ändå menar Lindén.

– Vi kommer säkert att komma fyra i år också, men vi har aldrig tagit över 40 poäng. Ifjol tog vi just det, men i år har vi det nu, med två matcher kvar. Så vi ska försöka ta minst 41 poäng i alla fall och det hoppas vi göra i de sista matcherna.

– Sedan har vi en del spelare som inte spelat så mycket innan som kommer få chansen att visa upp sig. Då är ju de motiverade för att göra ett bra jobb. Det gäller att hitta de där små sakerna för att få till det hela.