Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Olsson till Idrottsgalan

I september tog Stefan Olsson och tennispartnern Peter Vikström guld i paralympics. Nu har de nominerats till Svenska idrottsgalan som Årets lag.
– Det känns lite fantastiskt, särskilt i den kategorin, säger Stefan Olsson.

Sundbornsbördige tennisproffset Stefan Olsson har under det gångna året haft stora framgångar inom rullstolstennis. Allra störst var förstås OS-guldet. Hans bedrifter tillsammans med Peter Vikström har inte passerat obemärkta i den svenska idrottsvärlden och nu står det klart att paret nominerats till Svenska idrottsgalan i kategorin Årets lag.

– Jag fick veta det i går morse (onsdag). Då var jag mest trött, men sen kändes det hur kul som helst att vara nominerad. Det känns lite fantastiskt, särskilt i den kategorin. Det är dubbelt så roligt att nomineras som lag, det ger dubbel glädje att dela det med någon annan.

Stefan Olsson och Peter Vikström började spela tennis ihop för ungefär åtta år sedan.

– Det klickade redan från början och allt har fungerat klockrent. Dessutom är vi bra kompisar både på och utanför planen. Vi umgås när vi får chansen, även om det är lite svårt när Peter bor i Piteå.

Stefan Olsson är allt som oftast borta på tävlingar, därför brukar han inte följa Idrottsgalan så slaviskt.

– Men den här gången får jag se till att vara hemma. Det skulle betyda jättemycket att få den utmärkelsen. Idrottsgalan är en av Sveriges största galor och att nomineras betyder mycket för en idrottare.

Just nu befinner sig Stefan Olsson i Belgien för sista omgången i Mastersturneringen. Härnäst bär det av till Amsterdam för slutspelet i dubbeln.