Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STCC utan Engström

Han har 15 säsonger och 199 race bakom sig i STCC.
Men lopp nummer 200 ser ut att dröja för banracingföraren Tomas Engström från Säter.
– Som det ser ut nu, så blir det med stor sannolikhet ingen start i STCC i år, säger den nyblivne 50-åringen.

Annons

Hösten och vintern har varit tuff. Tomas Engströms mångåriga samarbetspartner Honda är inte längre intresserad av STCC.

– Det har varit otroligt tungjobbat den senaste tiden. STCC med Honda släppte jag i höstas. Det är svårt att hitta företag som är intresserade av STCC och mycket beror på det här bråket som varit med två olika serier. Det kommer vi tyvärr att få lida länge av, säger Engström.

I stället för STCC har han arbetat med andra spår och för bara några veckor såg det ut att lösa sig med en satsning utomlands.

– Men den sprack tyvärr också i sista sekunden.

Tomas Engström har fortfarande inte gett upp hoppet om att få tävla under 2014.

– Vi får se hur det blir, men STCC är knappast aktuellt längre. Det kan bli så att vi lägger all kraft på en större satsning nästa år, säger Engström.

Den tuffa tiden har slagit hårt mot ekonomin för Engström Motorsport AB. Både staten och TTA Touring Car Service AB har fordringar på Engström och har därför lämnat in en konkursansökan.

Engström har bestridit konkursansökan och medgivits uppskov i sex veckor för att lösa skulderna, som från början uppgick till omkring 230 000 kronor. Den 5 maj sker en ny konkursförhandling.

– Så fort att vi börjar skriva avtal, så kommer det också att komma in pengar. Jag har inte skickat en faktura sedan i september, säger Engström.