Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Statsministern tog inte emot protestbrev

Kända Falupolitikern Monica Enarsson (S) ville överlämna ett protestbrev till statsminister Fredrik Reinfeldt (M) vid hans besök i Falun på onsdagen.
Men brevet tog pressekreteraren hand om och på frågan om han kommer att läsa det svarade statsministern:
– Det kommer väl att diarieföras som alla brev vi får.

Annons

Högskolan Dalarna står inför stora nedskärningar. Bara i år försvinner 37 miljoner kronor.

Något som många reagerat på.

Inte minst den socialdemokratiska studentföreningen på skolan, som därför passade på att överlämna ett protestbrev till statsminister Fredrik Reinfeldt under hans besök i Falun.

Den som fått i uppgift att överlämna brevet var Monica Enarsson, vice ordförande för S-studenter i Dalarna men också vice ordförande för skolnämnden i Falu kommun.

– Vi hade tänkt göra en uppvaktning till statsministern, och när vi i måndags fick veta att han skulle komma hit till Falun så kändes det som en själklarhet att vi skulle lämna över brevet i fysisk form, säger Monica Enarsson.

Brevet - en hel A4-sida - som föreningen skrivit, handlar om de besparingar som väntar Högskolan Dalarna och vilka konsekvenser det får att skära ner på mindre högskolor ute i landet.

– Det handlar om en stor fråga. Högskolan Dalarna tappar 37 miljoner kronor, vilket innebär omfattande neddragningar. Totalt sett är det 5 500 platser som försvinner på högskolorna i Sverige, säger Monica Enarsson.

Hon klev fram med stadiga steg mot Fredrik Reinfeldt för att överlämna brevet, men brevet tog i stället statsministerns pressekreterare hand om.

Det blev inte ens en handskakning med statsministern.

– Jag hoppas att han kommer läsa brevet, säger Monica Enarsson.

Kommer statsministern att göra det?

– Det kommer väl att diarieföras som alla brev vi får, svarar Fredrik Reinfeldt.