Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Statsminister Stefan Löfven om Palmemordet: "Hade velat höra, nu är det löst" – se pressträffen här

Artikel 7 av 9
Nytt avslöjande i Palme-utredningen
Visa alla artiklar

Statsminister Stefan Löfven talade om en "känslofylld dag" när han berättade om sina känslor efter chefsåklagare Krister Peterssons besked om vem som är misstänkt ha mördat Olof Palme för 34 år sedan.
– Jag har muntligt tagit del av åklagarens utredning och arbete. Det bästa hade förstås varit om det funnits tekniska bevis eller ett erkännande för en fällande dom, säger statsministern

Statsminister Stefan Löfven om mordet på Olof Palme – se sändningen från Expressen TV här:

Stefan Löfven var 28 år när Olof Palme mördades på Sveavägen. I dag, som 64-åring, hyllar han Olof Palme för sin politiska storhet – både för Sverige och Socialdemokraterna.

– Politik är att vilja, sa alltid Olof Palme.

– Det uttalandet, den devisen beskriver honom bra som människa. Han fick politiken att stråla, säger Stefan Löfven.

– Han tog ut Sverige till världen och tog in världen till Sverige. Vi måste göra livet så anständigt som möjligt var grunden i hans arbete. Redan för 40, 50 år sedan såg han de framtida utmaningar vi i dag har.

På frågan om det är det är rätt att nu lägga ner Palmeutredningen svarade Löfven:

– Jag som regeringschef kan inte regissera åklagarens och polisens rapport. Det är ett grundligt arbete som nu genomförts. Det kan konstateras att det gjordes mycket fel i början på utredningen men det vet vi först nu, långt, långt efteråt.

– Jag vill att det här ska bidra till att läka såren. Att vi kommit ett steg närmare sanningen om vem som mördade Olof Palme. Men jag hade velat höra, "nu är det löst".