Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stationshuset i Orsa invigt – ägaren fick trevlig överraskning: "Pengarna skall användas till konstnärlig utsmyckning"

Nu har stationshuset i Orsa invigts och under invigningen fick ägaren Michael Olofsson en trevlig överraskning.

I torsdags delade Orsa Folkets Hus föreningen UPA ut tiotusen kronor till Michael Olofsson som nyligen invigde Orsa station.

– Vi vill på detta sätt uppmuntra och visa vår uppskattning för de engagemang Michael har kring utvecklingen av Orsa. Inte minst genom sitt arbete med att göra stationshuset levande. Pengarna skall användas till konstnärlig utsmyckning och det skall vara från någon Orsa konstnär, berättar Anders Rosell, föreningens ordförande.

Orsa Folkets Hus förening UPA bildades av fackföreningsrörelsen 12 mars 1927 för att bygga ett folkets hus i Orsa. När folkparken Skeer byggdes ansåg fackföreningsrörelsen att Folkets Hus inte behövde byggas.

Det pengar som nu finns förvaltas väl av en styrelse. Deras uppdrag är att dela ut pengar från avkastningen till någon eller några som gör positiva saker för Orsas utveckling.

Tidigare utdelningar har varit verktyg till CCC ungdoms verkstad samt en cykel till Orsa Besöksgrupps som de använder för att skjutsa äldre människor.