Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startar Vansbro snickeri igen - gammal dröm som uppfylls

Thord Berglund och hans fru Carola har köpt Vansbro snickeri och startar upp verksamheten igen efter att den legat ner under ett år.
– Jag skulle köpa ett nytt kök till mitt hus och på vägen är det, berättar Thord Berglund.

För drygt ett år sedan hade familjen Berglund i Haninge bestämt sig för att de skulle ha ett nytt kök i sitt hus.

– Vi ville ha lite dalainspirerat, med tanke på att jag har mina rötter här och vi hittade ett som kom från Vansbro snickeri och började efterforska var vi kunde köpa det, eftersom det inte gick att få tag i någon på snickeriet, berättar Thord Berglund.

Han kontaktade en återförsäljare i Leksand som berättade att snickeriet var på väg att avvecklas, för det var visserligen till salu, men det hade inte dykt upp någon köpare.

– Jag fick helt enkelt förslaget att jag skulle köpa det och bygga mitt eget kök och tanken växte sig allt starkare, jag har länge haft en dröm om att flytta till Dalarna och starta någon verksamhet, berättar Thord.

Efter många turer och funderingar blev det till sist i somras klart att Thord Berglund och hustrun skulle köpa företaget och återstarta verksamheten.

– Jag fick tag i två av de anställda sedan tidigare, blanda annat sonen Tommy Forsberg till de som ägde det tidigare och de jobbar nu i produktionen.

Inriktningen kommer att bli ungefär som tidigare, kök, badrum, möbler och annan inredningen.

– Just nu bygger vi ett bibliotek till en privatkund i Stockholm, så man kan säga att vi bygger det kunden vill ha och det får det utseende som kunderna vill ha, berättar Thord Berglund.

Familjen har ett hus i Insjön också där de bor till en början, men på sikt är planen att flytta till Vansbro.

– Mycket handlar om hur det skulle fungera för barnen med en flytt, så vi får se vad som händer med det, säger han.

På lördag den 10 oktober kommer verksamheten att återinvigas med öppet hus.