Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startar utredning om trafiksituationen i Hosjö

Hosjöskolans rektor och föräldraförening har bett att kommunen ska se över rådande trafiksituation utefter Centralvägen.
Och trafik- och fritid har nu beslutat att en utredning ska göras.

– Trafikmätning är beställt och kommer att genomföras, detta som ett första steg för att se vilka förutsättningar som finns på platsen, säger trafikingenjör Marlene Björ.

Hosjöskolans matsal och kök ska renoveras och det ser därför ut som elever och lärare kommer att få äta på Hosjögården under hela läsåret.

Varje vardag promenerar alla klasser fram och tillbaka på cykelbanan längs Centralvägen för att äta både lunch och mellanmål på Hosjögården. Både personal och föräldrar känner en stor oro för trafiksituationen på Centralvägen och har därför inkommit med skrivelser till trafik- och fritid.

– Ärenden som inkommer till oss hanteras fortlöpande, men ärenden som rör skolor prioriteras, även detta. Så snabbt jag fick ärendet påbörjades hanteringen. Det är dock alltid bättre om skolorna kontaktar oss så tidigt som möjligt, helst när man planerar en sådan här åtgärd, för att man ska kunna diskutera lösningar gemensamt, säger Marlene Björ.

I nästa vecka ska im alla fall trafik- och fritid komma ut till Hosjö och då träffa skolans rektor på plats.

Vilka trafiksäkerhetshöjande åtgärder kan bli aktuella?

– Ärendet är under utredning, ännu är inget beslutat om eventuella åtgärder, säger Marlene Björ.