Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt Mora tog revansch i Malmö

Mora tog revansch på 3–4-förlusten i andra omgången och vann i Malmö arena med samma siffror.
Ett ryck i början av andra perioden blev matchavgörande.

Mora hade bara 1–0 med sig efter första perioden trots stor dominans och seger i skottstatistiken med 15–5.

Framför allt var det andrakedjan med bröderna Kopitar och Daniel Viksten som skapade tryck i Malmös zon.

Anze hade en puck i stolpen framspelad av Gasper efter 14 minuter och ett par minuter senare hade Viksten öppet läge från slottet.

Den som till slut överlistade Pontus Sjögren var i stället Anthony Guttig, som tog vara på en retur på ett skott från Jens Holmström efter 18.12.

Mora avslutade första perioden och inledde den andra med ett powerplay.

Men det var när Malmö hade blivit fulltaligt som rycket kom.

Först tog sig Jonathan Johansson in från höger tekningscirkel, framspelad av Patrik Cedergren, och sköt ett handledsskott till vänster om Sjögren efter 2.28.

Sedan fick Gasper Kopitar en tvåzonspassning av Mikael Wikstrand, väntade ut sin back och avslutade högt till 3–0 en och en halv minut senare.

Rycket tvingade Malmö till en time-out.

Drygt halvvägs in i perioden utvisades sedan Anthony Guttig för interference och Malmö utnyttjade det numerära överläget till att reducera efter 11.50.

Bara 36 sekunder senare svarade Frederik Storm för en individuell prestation och rakade in returen på det egna skottet mellan benen på Moras målvakt Ervins Mustukovs till 2–3.

Mora fick med sig ytterligare en utvisning i slutet av andra perioden, men lyckades inte heller den här gången förvalta överläget och 1.36 in i tredje perioden tilldömdes Malmö en straff sedan Mattias Persson stoppats med ojusta medel i friläge.

Mustukovs klev dock fram och räddade Ludvig Rensfeldts straff och bara knappt tre minuter senare höll sig Mattias Beck framme och petade in pucken efter att Tom Nilsson brutit sig in framför mål från vänster.

Mora spelade sedan på resultatet och fick med sig en utvisning halvvägs in i perioden.

Närmare än 3–4, genom Robin Alvarez från slottet efter framspelning av Rensfeldt från högerkanten, efter 14.34 kom heller inte Malmö, trots att man bytte ut Pontus Sjögren mot en utespelare efter 18.23.

Lukas Eriksson fick bästa chansen i spel sex mot fem, men sköt i magen på Ervins Mustukovs.