Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt att vinna utan att spela bra

Annons

"Det här var inte mycket att hurra för".

Stötte på en fotbollsälskare jag vet har grönvitt hjärta när jag var på väg in i Vallenhallen och till det rum där tränarna efteråt försöker analysera varför det gick som det gick.

Nej, det var inte mycket att hurra för, det är jag den förste att hålla med om.

Men, och det ska betonas, det är ändå ruggigt starkt att vinna utan att spela bra!

Gårdagen gav ytterligare ett kvitto på den jäklaranamma som finns inom truppen, en egenskap som är guld värd när spelet går i baklås. Som mot Falkenberg.

Brages första halvlek fick mig att minnas vårens alla ångestladdade ögonblick på hemmaplan.

Det var inte mycket som fungerade i spelväg.

Brage hade ett tvåmannaanfall (Sergei Rusetski och Erik Törnros) - åtminstone på papperet.

För i verkligheten fungerade löpningarna och samspelet dem emellan inte alls.

Mittfältet slog bort bollar i parti och minut. Det som normalt borde vara och är enkelt gjordes svårt.

Trots det låg Brage närmast ett ledningsmål.

"Bitvis bedrövligt" suckade tränaren Bosse Wålemark.

Vilken tillsammans med kollegan Örjan Glans hade åtskilligt att säga till spelarna i omklädningsrummet under pausvilan.

"Det var en besvikelse överlag" menade Glans.

Andra halvlek blev bättre. Rusetski och Törnros mer rörliga och mer delaktiga i spelet. Mittfältet började kugga i sina rätta positioner och backlinjen fick enkelt tag i ett offensivt uddlöst Falkenberg.

Devisen "hemmastarka Brage" kunde dammas av efter två veckors uppehåll när den kritiserade Sergei Rusetski gjorde 1-0 vilket blev matchavgörande.

Trepoängaren var Brages fjärde(!) raka på Domnarvsvallen. Laget har tagit 14 poäng på de senaste sex hemmamatcherna vilket är grymt imponerande.

Niklas Sandberg drog på sig en varning och är avstängd på söndag mot Hammarby. Han är däremot tillbaka till hemmadusten med Degerfors några dagar senare. Den match som definitivt ska säkerställa nytt kontrakt.

Brage är bara två poäng efter tabellfyran Hammarby, de senare som i kväll fullbordar den 23:e omgången med ett stockholmsderby på Grimsta IP mot Brommapojkarna.

Öster vinner serien. BP och Halmstad slåss om direktplats/kval till allsvenskan. Brage har en del tuffa bortamatcher kvar men Degerfors, Umeå och Varberg på hemmaplan känns helt okej.

Jag tror benhårt på en placering på den övre halvan när säsongen summeras.