Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängt museum öppnades - för några timmar

Kommunen har stängt Hagström- och porfyrmuseet för att spara pengar. Men på lördagen öppnades museet för några timmar.

Som vi tidigare berättat har Älvdalens kommun stängt Hagström- och porfyrmuseet i Älvdalen. Meningen är att det ska vara stängt under lågsäsong och öppna åter till sommaren. Den sista september fick den uppsagda personalen gå hem.

Vad man inte tänkt på var att den årliga dragspelsstämman Övdalstreffin ägde rum i helgen som var. Arrangörerna hade räknat med att som vanligt kunna gå till museet i "dragspelets hemort i världen". Men trots att de kontaktade de båda kommunalrådet fick man inte något svar förrän Mora Tidning skrev om skandalen, som dragspelarna ansåg att det var.

När nu Övddalstreffin ägde rum i helgen öppnades dock museet på lördagens eftermiddag. Eftersom personalen ju är uppsagd och hemskickad fick besökarna nöja sig Karin Hellström från kommunens näringslivskontor som dock varken hade möjlighet eller kunskap att sälja biljetter eller guida besökarna, men tog emot dem på ett trevligt och vänligt sätt.