Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängda träningar efter publikkaoset

Annons

Publikkaoset inför och under matchen på Ullevi i lördags blev för mycket för det brasilianska fotbollslandslaget, som bestämde sig för delvis stängda träningar inför onsdagens match mot Ghana på Råsunda.

Efter tumultet mot Chile på Ullevi i lördags har superstjärnorna bett att få vara i fred. Att allmänheten inte skulle få tillträde var mer eller mindre klart. Men även det normalt frikostiga förhållningssättet till medierna blev betydligt striktare och bara ett fåtal speciellt inbjudna mediebolag fick vara på plats.

Träningen på Ullevi i fredags stördes av ett tiotal supportrar som rusade in på planen. Scenerna upprepades i slutskedet av matchen mot Chile i lördags, då sex_sju personer tog sig förbi vakterna och ut mot spelarna.

Brasilien drar folk. Drygt 30|000 personer såg 4_0-segern över Chile i lördags på plats, och publiksiffran då Brasilien mötte Ecuador på Råsunda i höstas övertrumfade Sveriges EM-kval mot Spanien på samma arena bara några dagar tidigare.

Händelserna är därför naturligtvis ett stort orosmoment för fotbollsförbundet inför matchen på onsdag _ särskilt med tanke på att ett tiotal personer stormade planen även under Råsundamatchen i höstas.

TT

Mer läsning

Annons