Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämningsfullt med Kikki

Efter tisdagens premiär på hemmaplan, i Bollnäs kyrka, och en konsert i Stora kyrkan i Östersund dagen efter var det så dags för henne och de tre musikerna Kjell Roos, Daniel "Danne" Wirenberg och Erik Andersson att sprida julstämning i detta Grängesbergs eget Albert Hall.

Kikkis senaste besök i bygden var när hon gjorde succé på Ludvikafesten 2005 inför 3 000 jublande festdeltagare.

Nu blev det emellertid inte samma publiksuccé. Drygt 250 personer var bänkade när Cassels nestor, Anders Stendalen, välkomnade. Att få sjunga i den berömda lokalen var en helt ny upplevelse för Kikki.

- Här har jag aldrig varit tidigare under mina 34 år som artist. Det är väldigt fint här och vilka vackra målningar det är i taket, sade hon spontant till tidningens medarbetare innan det var dags att äntra scenen.

- Det här blir verkligen något annorlunda än allt annat på den här svängen (turnén) då vi mest framträder i kyrkor.

Vad vill du förmedla under julturnén?

- Kärlek, gemenskap, lite privata julminnen och även en del allvar. Jag kör inget uppstyltat mellansnack utan allt jag säger kommer direkt från hjärtat. Jag försöker också få igång lite allsång.

Nu sprider ni julstämning över hela landet fram till och med den 17 december. Hur ska du själv fira jul?

- För mig är julen helig och den rymmer barnen. Vi firar jul hemma i Bollnäs och alltid med samma folk. För mig är traditioner viktigt speciellt vid jul och jag måste säga att jag är barnsligt förtjust i julen. Den får bara inte bli fel. Jag börjar faktiskt köpa julklappar redan i oktober så jag är klar snart.

Har nu något nytt album eller någon ny cd på gång?

- Inte för tillfället men jag skulle gärna vilja göra en ny countryplatta och även en visplatta. Jag har alltid många idéer som jag bollar i luften. Det är kul att vara lite allround. Samtidigt är jag inviterad till många olika sammanhang, bland annat Taubespelen nästa år.

Showen torde ha motsvarat alla förväntningar. Kikki verkade vara i toppform och bjöd generöst på sig själv hela tiden.

Repertoaren var bred med influenser från country och schlager till stilla skönsång, gospel och regelrätta julpsalmer. Hon gav utan tvekan det Kikkifansen vill ha och hela tiden med julen som förtecken.

FREDDY NYLUND