Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämningsfull sång i Advent i fullsatt Grängesbergs kyrka

Det bjöds på en stunds omväxlande och trevlig sång- och musikunderhållning när Saxdalens Manskör och sångsolisten Catarina Forsbäck gästade en fullsatt Grängesbergs kyrka.

Annons

Temat för konserten, som hölls den 10 december, var ”Visor i Advent – 2019 och naturligtvis dominerade julvisorna. Exempel på sådana var Den lilla tomten, Julpolska och När det lider mot jul. Den sistnämnda framfördes av kören tillsammans med Catarina Forsbäck, som även framförde sången Himlen i min famn, på ett strålande sätt.

Bland icke julsånger som kören och Catarina Forsbäck framförde kan nämnas Amazing Grace, Himlen är oskyldigt blå och My Way. Den sistnämnda med körens skicklige sångsolist Nils-Olov Malmberg.

Nämnas skall också att körmedlemmen Anders Björkman och Catarina Forsbäck, tillsammans med kören, framförde låten Julens tid är här på ett både skickligt och vackert sätt.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel