Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställ krav på Asienproducenterna

Det ställs stora krav på det som produceras i Sverige och Europa när det gäller löner, arbetsrätt, semester med mera. Det gör det mycket svårt att konkurrera med Asien där det inte ställs några som helst krav på det som produceras.

Varför kan man inte ställa krav på att det som importeras ska vara tillverkat med samma krav på arbetsrätt, semester, åtta timmars arbetsdag, med mera? Skillnader i valuta gör att det ändå blir billigare att producera där det skulle driva upp välståndet i Asien och kan inte ses som handelshinder. Bara man uppfyller kraven kan man importera det man vill.

Med slumpvis kontroller på det som importeras gör att det inte lönar sig att fuska. Den som inte uppfyller kraven får betala tull på varan.

Dessutom skulle det skapa jobb att kontrollera importerade varor. Varför skulle detta vara orimligt? Jag hoppas på synpunkter.

Oskar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare