Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stafettplatserna slut efter 89 minuter

Klockan 09.00 på onsdagsmorgonen släppte Vasaloppet ytterligare 200 starter i StafettVasan 2013. Efter bara 89 minuter var dessa slutsålda.

Ett tekniskt problem gjorde dock att en tiondel av lagen lyckades anmäla sig redan ett dygn innan startsläpp.

Ytterligare ett tusen personer kan nu sikta in sig på StafettVasan som avgörs fredag 1 mars 2013. De 200 extraplatserna som släpptes i går tog slut på bara 89 minuter. Det betyder att sammanlagt 1600 lag nu har en startplats i loppet.

– Vi vet att intresset för att delta i StafettVasan är mycket stort. Att de 200 platserna gick åt så snabbt visar att intresset är betydligt större än så. Vasaloppsorganisationen jobbar vidare med att hitta lösningar på hur loppet ska kunna växa än mer i framtiden, säger

Vasaloppets PR- och informationschef Per Strid.
På grund av ett tekniskt fel i bokningsprogrammet lyckades 19 lag köpa sin startplats redan under tisdagen.

- När företaget som sköter våra anmälningar skulle förbereda släppet och lägga upp de nya startplatserna så fanns en bugg i systemet, berättar Per Strid.

Förutom i Vasaloppet och StafettVasan finns det platser kvar i alla andra lopp i Vasaloppets vintervecka 2013. Hittills är över 45 000 anmälda.

Om två veckor, onsdag 19 september 9.00, öppnar anmälan till CykelVasan 2013:

– Det ska bli väldigt intressant att se hur snabbt de 12 000 startplatserna i det långa loppet kommer att gå åt. Ifjol tog det 48 timmar, berättar Per Strid.

– Och det känns skönt att vi har testat det nya anmälningssystemet, och kunnat åtgärda det här felet innan det stora anmälningstrycket från cyklisterna, säger Per Strid.