Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabilare Mora på väg mot Västerås

Mora har inlett säsongen med två förluster på bortaplan och två vinster på hemmaplan. Tränare Patric Wener säger att laget blir mer stabilt för varje match som går, och att bortaförlusterna kan förklaras med alla förändringar som skett i MIK.
– Jag tror att det är en reaktion på allt det nya.

Annons

Klockan 19.00 är det nedsläpp i bortamatchen mot Västerås. I skrivande stund sitter laget redan i bussen på väg dit och går över detaljerna.

Patric Wener säger att de måste vara på tå mot Västerås, som är ett kvickt lag.

– De spelar intensiv ishockey. Det brukar vara mer avvaktande i Allsvenskan, men de ligger verkligen på hårt. Vi får se till att flytta både pucken och fötterna snabbt.

Mora har hittills spelat 5–4 till Djurgården hemma efter förlängning, 4–1 borta mot Oskarshamn, 4–2 borta mot Malmö Redhawks och 5–3 hemma i seriepremiären mot Södertälje.

– Oskarhamn var en plattmatch rakt igenom, men vi har ett ungt lag och då får det bli så ibland på bortaplan tills systemet sitter. Mot Malmö spelade vi jäkligt bra och skulle egentligen ha tagit ledningen efter första perioden. Men där stod det 0–0 och det blev en riktigt tuff match, säger Patric Wener.

Han menar att killarna kommer att bli allt säkrare på bortaplan ju längre säsongen lider.

– Jag tror att det är en reaktion på allt det nya; nya tränare, nytt spelsystem och så att det varit så uppspelt kring Anze. Sådant påvekar unga spelare.

Mora har utgångsläget att spela med samma kedjor som de gjorde mot Djurgården, med anfallarna Beck, Ericson, Alcén – Kopitar, Kopitar, Viksten – Ricci, Westerling, Hilmerson respektive Guttig, Johansson, Björkstrand. Det kan bli smärre förändringar i sista stund. Vem som står i mål kommer enligt Patric Wener också att bestämmas på plats.

Vad gäller skador och sjukdom är det några spelare som lider av mindre blessyrer, men endast två kommer definitivt att stå över kvällens match; Patrik Andersson och målvakten Ervins Mustukovs.

Och om Patric Wener har rätt kommer Anže Kopitar att visa sig från sin starkare sida.

– Han var lite rostig hemma sist, men kommer säkert att vara bättre i kväll.

Matchen Västerås-Mora kommer att sändas i Viasat hockey.