Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staal tog Danmark vidare i VM

Annons

Två mål från förre Malmöforwarden Kim Staal tog Danmark vidare i ishockey-VM.

Det viktigaste med segern var naturligtvis att den garanterar Danmark en plats i nästa års VM i Kanada. Danskarna gör då sitt femte raka A-VM och tog sig nu för första gången sedan 2004 till den andra gruppspelsomgången.

Efter nio säsonger i elitserien, åtta med Malmö och en med Modo, flyttade han i somras till Nordamerika och Nashville men har hela säsongen spelat med farmarlaget Milwaukee.

I VM har Ukraina, som nu får spela i nedflyttningsserien, hela tiden varit nyckelmatchen och förlusterna mot Ryssland (1_9) och Finland (2_6) har inte fått danskarna att tappa sugen.

Men det blev nervöst. Målvakten Peter Hirsch, som precis lämnat Leksand, hade ingen större kväll och släppte in ett par billiga mål. Men Staal räddade situationen och sköt både 3_1 och 4_2-målet. Nu ser han fram emot att möta Sverige, men säger:

Från grupp B skickades Österrike till nedflyttningsserien sedan Vitryssland vunnit med 5_2 och gått vidare. Nedflyttningsserien, där de två sämsta lagen får lämna A-gruppen, innehåller också förlorarna i matcherna Lettland_Italien och Tyskland_Norge som spelas på onsdagen.

TT

Mer läsning

Annons